За да се отключи една врата в аварийна ситуация са нужни подходящи инструменти и разбира се, професионални умения. Работим с качествени и прецизни инструменти от най-добрите производители. За всеки вид брава или ключалка съответно има инструмент, с който тя да се манипулира. Ние сме екип, специализиран за аварийно отключване на врати на домове, офиси и други помещения. Сложността на ситуацията зависи от това каква е вратата – блиндирана, дървена, метална и т.н. И съответно – с какво заключване и защита е оборудвана.

При изгубен ключ и при наличен резервен такъв, но вътре в дома Ви, можем да отключим вратата и след това да си ползвате резервния. Не всяка ключалка и брава обаче позваляват чистото отключване на вратата. Когато сте монтирали ключалки с висок клас на сигурност, се налага нейното унищожаване, за да се отвори. По принцип, при изгубен или откраднат ключ, препоръчваме да се смени ключалката с оглед възможността ключа да попадне в чужди ръце и някой да злоупотреби с него.

Когато обаче има дефектирали брави и ключалки и се налага аварийно отключване на врати, ситуацията е различна. В такъв случай се налага унищожаване на ключалката или бравата, а понякога и на двете. Трябва да се установи какво е дефектирало и да се прецени как да се действа. При всички случаи след нашата намеса не трябва да има видими следи по вратата. След като се отвори, се сменят дефектиралите устройства.