БРАВИ

В днешно време на пазара се предлага голямо разнообразие от тях – с касов ключ, секретни брави, електронни и други. Те могат да бъдат основни, допълнителни, едностранни, многоточкови и т.н. Някои от тях са с блокировки против взломяване, против разпробиване или с други защити. Ние поддържаме в наличност голямо разнообразие от тях – за блиндирани врати, за метални, интериорни, стъклени врати и други. Предлагаме продукти на Mauer, Gerda Titan, Yale, Securemme, Moia, AGB, Kale, Dierre, Метал, Euro Elzett, Дека.

Какво е важно да знаем при избора на брава

Когато се налага да замените старата брава с нова, трябва да се съобразите с няколко основни неща. Според Българските Държавни Стандарти (БДС), техните размери са два – така наречените седмица и девятка. Това означава че разстоянието между центъра на квадрата за дръжката и центъра на кръглия отвор за патрона е или 70 мм., или 90 мм. Съответно и секретната ключалка, която ще монтирате, трябва да е по БДС. По DIN стандарт, т.е. западноевропейския, размерите са 70, 72, 90, 92 мм. Съответно и патрона трябва да е по DIN. На алуминиевите профили предимно се монтират брави на 85 мм., също по DIN стандарт. Следващото, което трябва да знаете, е разстоянието между центъра на квадрата за дръжката и челната планка. Това е така наречения бексет – втория от двата основни размера, които са водещи при избор на бравата за вашата врата.

Когато трябва да избирате каква брава да си монтирате на новата врата, или на ново място, като допълнителна в комбинация с основната която имате, тогава няма нужда да се съобразявате с тези размери. Можете да избирате според марка, степен на сигурност, вид на ключа, а може и според дизайна. Но във всички случаи ако имате нужда от съвет и ако желаете, можа да се допитате до нас. Ще ви консултираме и според спецификата на казуса, ща ви предложим няколко варианта. Естествено, избора оставаме изцяло на вас.

КАСОВИ БРАВИ